Természetesen csak az próbálja ki, aki nem fél a mikrohullámoktól, mert volt olyan ismerősöm, akinek oda akartam adni a receptet, de azt mondta túl veszélyesek a mikrohullámok. Persze a mikróban készült pattogtatott kukoricát azt megeszi, és mobilozni is szokott.
Száz szónak is egy a vége, bárki, aki kóstolta elkérte a receptet. Javaslom azoknak is akik még soha nem sütöttek süteményt. Véleményem szerint osztatlan sikert fog aratni vele. Elronthatatlan! Először én sem hittem el, hogy tényleg ilyen gyorsan kész van.
Hozzávalók:
4 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál cukor (aki szereti az édeset, 3 evőkanállal is tehet bele), 1 csomag (vagy egy evőkanál) vaníliás cukor, 1-2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaópor töménységétől függően), 1 tojás, 4 evőkanál tej, 2 evőkanál étolaj vagy olvasztott vaj, 1 csapott kis mokkáskanál sütőpor.
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverni és kiolajozott jénaiban - újabban az ételfutárok által használt mikrózható dobozokat használom erre a célra - 900 watton 3 percig sütni, és már kész is van. Ketté is lehet vágni és pikáns lekvárral megkenni, de a legfinomabb, ahogy a bevezetőben írtam: Forró süti, vanília fagyi, tejszínhab…
Mikrós sütemény |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése